Vik servetter för en minnesvärd kväll

Tänk att något så enkelt som servetter verkligen kan sätta pricket över i:et på en middag. Duka av barnkalaset, sätt ungarna vid ett spel eller en lek, och sedan är det dags för de vuxna att få umgås och prata ända in i småtimmarna. En härlig helkväll avslutas med att duka om bordet, ställa fram några goda och lite mer vuxna desserter med spännande smaker… Allt för en lyckad fest!

Kan man bli kär i servetter? Det kan man nog. En helkväll med allt bus och stoj från ett barnkalas, som efter läggning förvandlas om till en skrattfest för de vuxna, det är väl ambitionen med det här inlägget är. Hur får man ihop den där drömkvällen med fin barnkalasdukning, roliga dekorationer och sedan natta och helt klä om köket eller vardagsrummet till lite mer trendiga servetter och annat skoj? Det finns inget roligare än att pyssla med dukningen inför en helkväll.

Servetter och andra prylar

Vi med småbarn vet att barnen tenderar ta över tonen och estetiken på ett kalas. Men låt det vara så! Det finns så många finna och söta servetter som passar ett barnkalas och det behöver inte alls bli plottrigt eller ”barnsligt”. Men en annan kul grej är ju att duka av från barnkalaset, och duka om bordet igen. När det är de vuxnas tur att ta upp platsen och samtalen, när barnen gått och lagt sig.

Här är prylarna du behöver för en lyckad fest! Självklart behöver du ett coctailset, bokstäver eller siffror i glimmande och glittrande färger (sådana man kan blåsa upp!), kasnke ett roligt festspel? Läs mer på Nyheter24! Här får du tips om hur du viker dina servetter så att det ser roligt och proffsigt ut på samma gång, och här finns andra proffstips för servettnörden. Det är i dukningen som den inbjudande känslan sitter och som gör ifall gästerna väljer att stanna kvar länge, eller gå hem när klockan är efter 19. Så kör igång en riktig helkväll, sätt igång att vika servetter och ha det nu riktigt kul ihop.