Slipp ekonomisk oro med rättvist samboavtal

Slipp ekonomisk oro med rättvist samboavtal

Om du är kär och vill ta steget vidare och flytta ihop med din partner, så är säkert en eventuell framtida separation det sista ni vill tänka på. Att säkerställa att båda parter får en rättvis fördelning om ni olyckligtvis skulle bestämma er för att gå skilda vägar, betyder inte att ni inte tror på er kärlek. För en del kan det troligen fungera omvänt, utan oro för vad som händer med boende och dylikt om det tar slut kan ni kanske satsa fullt ut på relationen på ett tryggare sätt.

När man gifter sig så medföljer en del rättigheter och skyldigheter som inte gäller om ni blir sambos utan att gifta er. Genom att upprätta ett samboavtal, kan ni gå igenom det ni tycker är viktigt och säkerställa att båda parter får det bra vid en eventuell separation. Om ni börjat fundera på samboavtal och vill ha hjälp av en advokat, kan ni gå in på https://www.advokatnovum.se/ och hitta mer information eller ta kontakt.

Fatta rättvisa beslut i ett samboavtal

Du har säkert hört talas om, eller olyckligtvis varit med om, att ett förhållande tar slut och efterföljande bråk om vem som ska ha vad oavsett om det är ett gift par eller ej. Det är inte konstigt att det lätt blir så, då det är mycket lättare att försöka se det från varandras synpunkt när ni fortfarande är kära. Så genom att sätta er ner och samtala innan ni blir sambos, och gå igenom vad som känns rätt för er båda om det skulle ta slut framöver har ni den biten klar och kan släppa osäkerhet kring vad som skulle kunna ske. På så sätt kan ett samboavtal antagligen till och med hjälpa i en del relationer, där osäkerhet för framtiden annars kan sätta käppar i hjulen. Med ett rättvist samboavtal vet ni att ni båda kan få det bra rent praktiskt om förhållandet skulle ta slut, och kan snarare fokusera på er relation och glädjen samt förändringarna av att flytta ihop här och nu.