Överraska med en romantisk middag och en god tårta

Nu när alla hjärtans dag står för dörren vill du säkert överraska din älskling med något alldeles extra. En av de finaste sakerna man kan göra är att ge av sin tid, därför är en trerättersmiddag en perfekt gåva.

Är du tillsammans med någon som redan har allt och har svårt att hitta en riktigt romantisk gåva? Då är det bra att veta att vägen till allas hjärtan går genom magen, så en härlig middag är med andra ord en perfekt present. I år förväntas dessutom rosorna att bli dyra till alla hjärtans dag, så en alternativ gåva kan vara en bra idé. För att göra middagen extra speciell avslutas den naturligtvis med en vacker tårta som du bakat själv.

Komponera en trerättersmiddag

Hur gör man då för att komponera en god trerättersmiddag? Känner du dig osäker så kan det vara bra att hålla sig till klassikerna toast skagen och en god potatisgratäng med en fin biff till. Det är något som de flesta gillar. Är du istället väl hemmastadd i köket kan det vara en idé att experimentera lite extra. Kanske kan du bjuda på asiatisk fusion eller något annat spännande till middag? Trots att alla hjärtans dag är en ny högtid i Sverige är det en perfekt dag att uppmärksamma sin älskling lite extra på. Bäst gör du det med en god middag som är lagad med mycket kärlek. Vad som sedan står på menyn är faktiskt inte lika viktigt.

Förslag på tårtor att baka

• Prinsesstårta
• Klassisk gräddtårta
• Chokladtårta
• Marängtårta

Avsluta med tårta

För att middagen ska bli komplett behövs naturligtvis också en dessert, och vad är egentligen festligare än en tårta? Lägg gärna ned lite extra tid på den och köp vackra tårtdekorationer. Här hittar du tårtdekorationer för alla tillfällen så att du kan dekorera din tårta riktigt snyggt. Är du sugen på att göra en sån där hög tårta som är trendig just nu? Då finns i den här artikeln tips på hur du ska montera den så att den blir riktigt stabil. Är du ingen vidare bagare? Baka en tårta ändå och lägg krut på snygga dekorationer så gör det inget om själva tårtan lämnar övrigt att önska.