Klädesplagg som behåller tronen

Vissa klädesplagg kommer troligtvis aldrig att gå ur tiden, även fast de kan komma att ändras något och modifieras. Känns det som ibland i alla fall. Ett exempel på ett sådant plagg är skräddarsydda skjortor. Vi har under de senaste 200 åren varit utsatta för stora förändringar i våra samhällen, men tittar man på vilka kläder västvärldens män har burit så har den klassiska skjortan varit med hela vägen, om än i olika konstellationer. Tänker på hur stilekon som Frank Sinatra burit sina skräddarsydda skjortor och filmhjälten James Bond, som verkligen vet hur man bär upp en skjorta med stil.

Troligtvis har TV-serier som Mad Men med dess stiliga karaktärer och TV-karaktären Barney Stinson från serien How I Met Your Mother, varit några de senaste årens influenser när det gäller mode och ungdomarnas syn på den skräddarsydda skjortan. För ett uppsving har skjortorna sannerligen fått. Det välsittande modet har tagit större plats och andra mer slappa modetrender har fått stiga något åt sidan.

Skjortor är naturligtvis inte bara ett klädesplagg för stiliga herrar och unga män, utan är idag ett uppklätt vardagsalternativ även för kvinnor. Modellerna skiljer sig vanligen åt något kring hur de är utformade och deras passform. Skjortor har blivit ett attraktivt alternativ för både kvinnor och män.