Hip hopen och kläderna

Hip hopen och kläderna

Hip hop är sannerligen så mycket mer än bara en dansstil, vad hip hop symboliserar för en själv, bestämmer man också helt själv. Kanske brukar man dansa hip hop, eller så gillar man bara att lyssna på musiken. Eller så är det hip hop mode som man fascineras av.

Vad man än är intresserad av så har hiphopen gått från att vara relativt smal till att bli allt bredare och innehålla flera olika typer av inriktningar. Pratar man exempelvis hiphop mode kan man själv anse sig tillhöra stilen men ändå se annorlunda ut än någon annan som också gillar hip hop.

Från att ha startat som en liten subkultur har hip hop- kulturen vuxit i Sverige, till att delvis klassas som relativt mainstream idag. Hip hop modet är starkt sammankopplat med kulturen och musiken, modet är ett sätt att uttrycka de influenser som råder. Stilen är varierad, även inom hiphopen och hur man klär sig inom genren är individuellt och inte allmänt för alla.

Är man sugen på att själv hitta nya hip hop kläder för att kunna följa det senaste hip hop modet kan det vara svårt att hitta det man söker hos affärer som H&M eller JC. Nej, för att lyckas bör man försöka leta rätt på några av de klassiska modemärkena inom hip hopen. Några kända sådana märken är exempelvis G-Unit, Famous Stars And Stripes, New Era och Zoo York. De klassiska märkena inom hip hop modet vet vad som gäller och hur deras anhängare vill ha sina kläder, då de ofta har en stark anknytning i kulturen.