Ge ditt sovrum en romantisk känsla

Allt fler svenskar har upptäckt glädjen i att inreda och ta hand om hemmet. Många drömmer om att ge sina hus och lägenheter en mer personlig prägel som berättar något om vem gästerna kommit hem till. För den romantiskt lagda är inredningstrenderna 2020 något av en dröm med alla pastellfärger, bågformer, valv och vintagemöbler.

Är du en av alla dem som älskar rosa gardiner, fluffiga kuddar, lekfulla mönster och romantiska vintagemöbler så kommer inredningstrenderna 2020 falla dig i smaken. Sedan hållbarhet blivit allt viktigare för svenskarna så har vintageköparna blivit fler och fler, och många har kommit på att äldre möbler passar utmärkt med textilier i pastell och drömska mönster. Designern och inredaren Maria Löw råder alla inredningssugna att låta bli att handla billiga prylar i mängder och istället köpa

”en sak som är dyrare”.

Välj rätt sorts romantik

sovrumNär du ska inreda ditt sovrum i romantisk stil så bör du först tänka på vilken sorts romantik du eftersträvar. Tycker du om klassiska linjer och mönster så räcker det ofta att köpa in några äldre, vitmålade möbler och kombinera dessa med pastellfärgade kuddar, gardiner och filtar. Vill du däremot ha ett rum som sticker ut ordentligt så kan du med fördel satsa på vågade, lekfulla mönster i bästa 80-talsstil.

Det här behöver du tänka på när du väljer rosa detaljer

Även den mest romantiska individen kan tycka att ett rum i enbart rosa färger blir lite väl gulligt. Då kan det vara en god idé att köpa till grå doftljus, svarta lampor eller några andra detaljer som bryter med det rosa. Är du en riktig romantiker så vill du naturligtvis ha musik i sovrummet, och då kan ett par bastanta högtalare vara en välkommen motpool till allt det gulliga.