Bjud in till & fixa halloweenfest

Halloween är en högtid som infaller under hösten. För bara några år sedan var Halloween inte alls så populärt i Sverige som det är nu. Om du ska ha en Halloweenfest finns det en hel del du bör fundera på medan du börjar förbereda.

När du ska ha en Halloweenfest är det alltid viktigt att skicka ut inbjudningar i god tid. Fina inbjudningskort till Halloweenfesten kan du köpa eller göra själv. Där kan du också påminna gästerna om att höra av sig om allergier, samt om att meddela ifall de inte har möjlighet att komma.

Dukning och middag

På festen bör det finnas något att äta. Det kan vara antingen snacks eller riktig mat. Oavsett vad du har tänkt servera är det en fördel om bordet är snyggt dukat. Ett bra alternativ är att lägga på en svart duk. Då slipper du tänka på spill och annat. Bordsskivan blir inte heller förstörd om något välts ut. Du kan också ställa fram lite ljus, lägga lite läskiga spindlar bland maten och varför inte spöka till rätterna? Ska du ha spaghetti kan du alltid välja svart pasta och ketchup blir läskigt blod. Av äggvita och lite choklad kan du göra spökmaränger och de kan också användas till dekoration. Vill du slippa disken är papperstallrikar ett utmärkt alternativ och de finns också i otäcka motiv. Tänk bara på att maten inte får se för läskig ut. Alla som blir bjudna måste kunna äta något under kvällens gång.

Att bjuda in gäster

När du ska bjuda in gäster till Halloweenfesten är det klokt att tänka efter lite extra. Det är till exempel inte snällt att bara bjuda in delar av en familj och låta någon vara utanför. Om det är barnens klass som ska bjudas kan du inte heller låta bli att bjuda bara någon enstaka elev. Det kan snabbt ses som mobbning. Dessutom måste du fundera över vad som ska stå på inbjudningarna. Några exempel kan vara:

  • Festens tid och plats
  • Om man ska vara utklädd
  • När gästerna ska OSA

Då kan du på ett lättare sätt koncentrera dig på de andra sakerna inför festen.