Bakom mina solglasögon

..kan jag vara mig själv. Så sjöng Docenterna 1980 om att bära solglasögon och visst verkar det ligga något i det. Inte bara att man kan vara sig själv men det verkar också hjälpa till att avskärma sig något. För kändisar kan det vara ett sätt att skapa en privat zon där utomstående, främst fotografer, inte har något att göra. I många kulturer så är ögonen själens spegel och det kanske funkar så att man stänger ute sin själ om man döljer sig bakom sina solglasögon. När man ser kvällstidningarnas paparazzi-sidor är det oftare stjärnorna har solglasögon än inte.

Det finns många moden i solglasögon och det är mycket förknippat med livsstilsreklam vilket också skapar ett band mellan stjärnor och oss vanliga dödliga – vi är alla lika bakom våra solglasögon.

Det finns även många stjärnor som designat egna solglasögon åt diverse bolag som till exempel Madonna, Snooki från Jersey Shores, Kate och Mary-Ashley Olsen, Victoria Beckham med fler.

Många stjärnor inom sport är vandrande reklampelare för diverse solglasögonmärken och bär dem både i och utanför sporten. Surfing, skateboard och andra actionsporter är väldigt förknippade med solglasögon och de flesta duktiga utövare har avtal med olika solglasögonfabrikanter.